Тържествено закриване на учебната 2020/2021 година и изпращане на четвъртокласниците

четвъртък 24 юни 2021 - 20:51:00

Img 6649Img 6651

С посрещане знамето на училището, на 23 юни 2021 г., започна тържествената церемония по изпращането на поредния випуск четвъртокласници в НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Троян и закриване на учебната година. След това беше извършено предаване на училищното знаме и смяна на знаменната група.

Img 6652Img 6657

Директорът на училището, г-н Борис Йовчев приветства всички четвъртокласници. След това връчи награди на единадесет от тях за отличен успех и цялостно представяне през началния етап на основната образователна степен. Това са учениците, които не един и два пъти през изминалите четири години, даваха повод на своите учители да се гордеят с тях.

Img 6660Img 6665

Усмивки, сълзи от радост и тъга завладя четвъртокласниците  през последния им ден в любимото училище. Не по-малко развълнувани бяха техните първи учители – г-жа Антоанета Шошкова и г-жа Дора Немска, които се обърнаха с топли и мили думи към своите пораснали ученици.

Мария Кукенска от 4 „а“ клас развълнува всички със своето обръщение:

Уважаеми господин Директор, скъпи учители, мили приятели и гости,

Неусетно изминаха четирите години от времето, когато прекрачихме прага на нашето първо училище „Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“. И вече завършваме началния етап на нашето образование. От мънички първолачета се превърнахме в знаещи и можещи, отворени към света момичета и момчета.

Мили приятели - четвъртокласници,

Спомените ни показват колко пъти тръпнехме пред дъската, треперехме пред контролните работи! Споделяхме радости и тревоги! Спорехме, карахме се, но и бяхме добри приятели!

А днес сме горди и щастливи от преодолените трудности!

Запазете в сърцата си всички хубави спомени и радостни мигове, изживени през тези четири години. Бъдете упорити и амбициозни, следвайте мечтите си. Бъдете добри и честни към своите приятели! Никога не забравяйте, че човек се учи докато е жив. Вярвайте в себе си! Нека науката бъде съществена част от вашия живот. Преодолявайте с усмивка трудностите по своя път. Следвайте сърцето си и станете истински достойни хора!

Скъпи учители,

Вие, всеки ден, ни водехте по трудните пътеки на знанието, Вие ни напътствахте с усмивка, показахте ни, че за да успееш, трябва да се бориш, за да помъдрееш, трябва да не се страхуваш да грешиш.

Няма да забравим и щастливите мигове от екскурзиите, излетите, коледните партита и Училище сред природата.

           Бъдете всe така духовни будители, които подкрепят своите малки ученици! Продължавайте с много любов да разгаряте огъня на знанието и любознателността в сърцата на възпитаниците си, за да станат те достойни личности на България.

Днес, на раздяла, осъзнаваме, че сме получили най-големия дар –  Вашето внимание, загриженост и обич.

Всеки от нас ще скъта в сърцето си мили спомени за първия си учител, за първото си училище.

Обичаме Ви и никога няма да Ви забравим!“

Празничният поздрав към всички ученици беше подготвен от третокласници с класни ръководители г-жа Мариела Терзиева, г-жа Марияна Зъзрева и г-жа Диана Янкова.

В края на тържеството, под звуците на националния химн, беше свалено знамето на Република  България и изпратено знамето на училището.

За четвъртокласниците удари последният звънец в НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а всички останали ще се съберат отново в училищния двор на 15 септември.

 Img 6671