За нас


I б клас- Национална седмица на четенето

понеделник 29 октомври 2018 - 07:26:42

20181025 124936  20181026 123211

Учениците от I“б“ клас с класен ръководител г-жа Марияна Зъзрева участваха в много дейности на класа, организирани по повод Националната седмица на четенето от 22 до 26 октомври 2018 г. С огромен интерес слушаха българска народна приказка, която прочете дете от класа в импровизирана читалня „Първокласник чете на първокласници“ и изразиха впечатленията си с бурни аплодисменти. В класа се проведе и конкурс по краснопис. Малките първокласници написаха думи и изречения с изучените едва четири букви и показаха, че със старание се постигат успехи. Радостни и удовлетворени останаха от резултатите. Забавляваха се с участието си в интервю, което направихме, като продължиха изречението „Искам да мога да чета, защото…“ с интересни, разумни и практични причини.

         Първокласниците бяха гости на учениците от IV „б“ клас, които представиха театър на маса на приказката „Богатият Мравей“ от Елин Пелин и прочетоха свои творби, събрани в книжка „Есенна магия“. Силно впечатлени от личното творчество на четвъртокласниците, си пожелаха и те да се научат да пишат толкова хубави стихотворения.

         Емоционална и забавна беше срещата с Пипи Дългото чорапче в едноименната постановка на Великотърновския музикално-драматичен театър, която учениците посетиха.

         Целта на тази инициатива е да се насърчава и повишава грамотността на учениците.        

        20181025 115406

        

 

 [ Прочети още... ]

II б клас - Национална седмица на четенето

петък 26 октомври 2018 - 11:44:00

Dsc03399

На 25.10.2018 г. се проведе състезание по четене в два кръга. В първия кръг учениците бяха подготвили и четоха текст по избор, а на втория кръг четоха непознат текст. Жури от трима учители определи победителите. Бяха връчени награди. Учениците подготвиха и представиха пред децата от Подготвителната група драматизация на приказката "Най- скъпоценният плод".

Dsc03398 Dsc03431[ Прочети още... ]

IIIа и IIIб клас -дейности в Националната седмица на четенето

петък 26 октомври 2018 - 07:22:00

P81023 093518

В седмицата на четенето се включиха и учениците от ІІІ"а" и ІІІ"б" клас с различни дейности. На 23.10.2018 г. в актовата зала на училището третокласниците представиха на другарите си откъси от любимите си книжки прочетени през лятото.     Ученици от ІІІ"а" клас посетиха Детското отделение в Общинската болница, където четоха на болните деца свои любими художествени произведения.

            Група третокласници гостуваха на учениците от І„а“ клас, където четоха приказки на своите малки приятели.

            На 24.10.2018 г. читателският маратон завърши с четене на любими български народни приказки. Най-добрите четци получиха за награда стикер: „Най-добър четец“.

 

                                                                                                                         Класните ръководители на ІІІ"а" и ІІІ"б" клас

P81023 091149   P81023 091159

    [ Прочети още... ]

Три забавни дни на Беклемето

четвъртък 31 май 2018 - 08:19:00

Fotojet 3Fotojet 4

           С нашия клас бяхме на Училище сред природата в хотел „Сима“, Беклемето.

            Щом пристигнахме и се настанихме, си направихме разходка до Карцовия бук, където Марти ни разказа неговата история. До вечерята, която беше много вкусна, играхме различни игри на открито. След това се подготвихме за пижаменото парти, което си бяхме организирали, но не стояхме до късно, защото бяхме изморени и бързо заспахме.

            На сутринта направихме сутрешна ведрина и закусихме. Нямахме търпение да потеглим към Атракционния въжения парк. Водени от инструкторите Илиян Камачаров и Цецо Таслаков, бързо пристигнахме там. След като ни обясниха и показаха как трябва да преминем по трасето, започнаха да ни оборудват с каски, предпазни колани и карабинери. Емоциите започнаха! Отначало на някои деца им изглеждаше страшно, но като спазваха указанията на инструкторите, успяха успешно да преминат. Изморени, но удовлетворени от своите умения, се отправихме към хотела. Обядвахме, отпочинахме малко и – отново на игра. По време на вечерята си направихме концерт. Отново дойде време за спане.

            А на сутринта всички бяхме малко тъжни, защото трябваше да си тръгваме. Закусихме, поиграхме … и когато автобусът пристигна, се качихме и потеглихме за Троян.

            Ах, колко забавно си прекарахме!

                                                                                                                            Дария Йончева и Магдалена Пежгорска, 3 "б" клас

Fotojet 2Fotojet 1[ Прочети още... ]

eTwinning приключение с Цифричко и Точица

петък 16 март 2018 - 08:29:44

IMG 6464

Учениците от трети „б“ клас започват едно интересно и вълнуващо приключение. Това ще се случи чрез участието им в националния eTwinning проект „Цифричко и Точица в страната на математиката“. Заедно с ученици от Враца, Вършец, Свищов, Пловдив и Троян, третокласниците ще учат, играят и се забавляват заедно с Цифричко и Точица. Освен това, ще развият своите математическите умения, аналитичното и логическото си мислене.

 [ Прочети още... ]

Работна среща по проект „My Earth is My Home“

неделя 25 февруари 2018 - 21:09:56

Img 6157Img 6163

Във връзка с реализиране на международния eTwinning проект „My Earth is My Home“, учениците от 3 „б“ клас проведоха работна среща с г-жа Таня Рогачева, Главен експерт „Екология“ в Община Троян. Третокласниците представиха реализираните до момента дейности по проекта, което силно впечатли г-жа Рогачева. От нея те научиха нови неща, свързани с рециклирането.[ Прочети още... ]

Учениците от трети „б“ клас – част от международен eTwinning проект

петък 02 февруари 2018 - 08:41:01

Img 4473

Учениците от трети „б“ клас започнаха работа по нов eTwinning проект - „My Earth is My Home“ /"Моята Земя е моят дом"/. В партньорство с ученици от Словакия, Румъния, Италия, Албания, Полша, Испания, Турция, Словения, третокласниците ще реализират дейности, свързани с рециклирането. Освен екологичните си знания и умения, учениците ще развият и повишат своите дигитални, както и уменията си за общуване на английски език. [ Прочети още... ]

Посещение в дома за стари хора в Добродан

сряда 22 ноември 2017 - 09:35:42

IMG 4880IMG 4885

Ученици от трети „б“ клас посетиха Дома за стари хора в с. Добродан и подариха усмивки с подготвения от тях празничен поздрав – стихотворения, драматизации, народни хора.

IMG 4862[ Прочети още... ]

IV a клас - Класен ръководител Диана Янкова

понеделник 30 октомври 2017 - 07:45:47

Img 2710 20171026 768x517Img 2707 20171026 1210x642

Ученици от IV "а" клас, с класен ръководител г-жа Диана Янкова  бяха гости на двадесет и петото заседание на Общински съвет – Троян. Със съдействието на г-н Николай Тодоров, председател на Общински съвет и Училищното настоятелство, четвъртокласниците от клуб по Гражданско образование се запознаха с отговорностите, които имат общинските съветници и кмета. Чрез наблюдението учениците получиха знания за основните институции в държавата, политическата и обществена среда. Те направиха първа стъпка при подготовката и изграждането на тяхната бъдеща роля като информирани и  отговорни граждани.[ Прочети още... ]

Национална награда

сряда 11 октомври 2017 - 08:50:00

IMG 4327

Проектът на учениците от 3 „б“ клас и техният класен ръководител г-жа Радиана Бояджиева, „С багри и слова да опишем пролетта“, е отличен с Национален знак за качество по програма eTwinning. Тя е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

            В началото на всяка нова учебна година Националното звено за координация оценява всички проекти, кандидатствали за признанието Национален знак за качество.

            В проекта „С багри и слова да опишем пролетта“ троянските ученици си партнираха с ученици от НУ „Св. Софроний Врачански“, гр. Враца и ПГПЧЕ, гр. Плевен. В продължение на няколко месеца малките творци описваха пролетта с думи и цветове, като създадоха гатанки, съчинения, стихотворения и рисунки, които са публикувани в крайния продукт по проекта – електронна книга. 

[ Прочети още... ]

Категории новини