За нас


IIIа и IIIб клас -дейности в Националната седмица на четенето

петък 26 октомври 2018 - 07:22:00

P81023 093518

В седмицата на четенето се включиха и учениците от ІІІ"а" и ІІІ"б" клас с различни дейности. На 23.10.2018 г. в актовата зала на училището третокласниците представиха на другарите си откъси от любимите си книжки прочетени през лятото.     Ученици от ІІІ"а" клас посетиха Детското отделение в Общинската болница, където четоха на болните деца свои любими художествени произведения.

            Група третокласници гостуваха на учениците от І„а“ клас, където четоха приказки на своите малки приятели.

            На 24.10.2018 г. читателският маратон завърши с четене на любими български народни приказки. Най-добрите четци получиха за награда стикер: „Най-добър четец“.

 

                                                                                                                         Класните ръководители на ІІІ"а" и ІІІ"б" клас

P81023 091149   P81023 091159

    [ Прочети още... ]

Три забавни дни на Беклемето

четвъртък 31 май 2018 - 08:19:00

Fotojet 3Fotojet 4

           С нашия клас бяхме на Училище сред природата в хотел „Сима“, Беклемето.

            Щом пристигнахме и се настанихме, си направихме разходка до Карцовия бук, където Марти ни разказа неговата история. До вечерята, която беше много вкусна, играхме различни игри на открито. След това се подготвихме за пижаменото парти, което си бяхме организирали, но не стояхме до късно, защото бяхме изморени и бързо заспахме.

            На сутринта направихме сутрешна ведрина и закусихме. Нямахме търпение да потеглим към Атракционния въжения парк. Водени от инструкторите Илиян Камачаров и Цецо Таслаков, бързо пристигнахме там. След като ни обясниха и показаха как трябва да преминем по трасето, започнаха да ни оборудват с каски, предпазни колани и карабинери. Емоциите започнаха! Отначало на някои деца им изглеждаше страшно, но като спазваха указанията на инструкторите, успяха успешно да преминат. Изморени, но удовлетворени от своите умения, се отправихме към хотела. Обядвахме, отпочинахме малко и – отново на игра. По време на вечерята си направихме концерт. Отново дойде време за спане.

            А на сутринта всички бяхме малко тъжни, защото трябваше да си тръгваме. Закусихме, поиграхме … и когато автобусът пристигна, се качихме и потеглихме за Троян.

            Ах, колко забавно си прекарахме!

                                                                                                                            Дария Йончева и Магдалена Пежгорска, 3 "б" клас

Fotojet 2Fotojet 1[ Прочети още... ]

eTwinning приключение с Цифричко и Точица

петък 16 март 2018 - 08:29:44

IMG 6464

Учениците от трети „б“ клас започват едно интересно и вълнуващо приключение. Това ще се случи чрез участието им в националния eTwinning проект „Цифричко и Точица в страната на математиката“. Заедно с ученици от Враца, Вършец, Свищов, Пловдив и Троян, третокласниците ще учат, играят и се забавляват заедно с Цифричко и Точица. Освен това, ще развият своите математическите умения, аналитичното и логическото си мислене.

 [ Прочети още... ]

Работна среща по проект „My Earth is My Home“

неделя 25 февруари 2018 - 21:09:56

Img 6157Img 6163

Във връзка с реализиране на международния eTwinning проект „My Earth is My Home“, учениците от 3 „б“ клас проведоха работна среща с г-жа Таня Рогачева, Главен експерт „Екология“ в Община Троян. Третокласниците представиха реализираните до момента дейности по проекта, което силно впечатли г-жа Рогачева. От нея те научиха нови неща, свързани с рециклирането.[ Прочети още... ]

Учениците от трети „б“ клас – част от международен eTwinning проект

петък 02 февруари 2018 - 08:41:01

Img 4473

Учениците от трети „б“ клас започнаха работа по нов eTwinning проект - „My Earth is My Home“ /"Моята Земя е моят дом"/. В партньорство с ученици от Словакия, Румъния, Италия, Албания, Полша, Испания, Турция, Словения, третокласниците ще реализират дейности, свързани с рециклирането. Освен екологичните си знания и умения, учениците ще развият и повишат своите дигитални, както и уменията си за общуване на английски език. [ Прочети още... ]

Посещение в дома за стари хора в Добродан

сряда 22 ноември 2017 - 09:35:42

IMG 4880IMG 4885

Ученици от трети „б“ клас посетиха Дома за стари хора в с. Добродан и подариха усмивки с подготвения от тях празничен поздрав – стихотворения, драматизации, народни хора.

IMG 4862[ Прочети още... ]

IV a клас - Класен ръководител Диана Янкова

понеделник 30 октомври 2017 - 07:45:47

Img 2710 20171026 768x517Img 2707 20171026 1210x642

Ученици от IV "а" клас, с класен ръководител г-жа Диана Янкова  бяха гости на двадесет и петото заседание на Общински съвет – Троян. Със съдействието на г-н Николай Тодоров, председател на Общински съвет и Училищното настоятелство, четвъртокласниците от клуб по Гражданско образование се запознаха с отговорностите, които имат общинските съветници и кмета. Чрез наблюдението учениците получиха знания за основните институции в държавата, политическата и обществена среда. Те направиха първа стъпка при подготовката и изграждането на тяхната бъдеща роля като информирани и  отговорни граждани.[ Прочети още... ]

Национална награда

сряда 11 октомври 2017 - 08:50:00

IMG 4327

Проектът на учениците от 3 „б“ клас и техният класен ръководител г-жа Радиана Бояджиева, „С багри и слова да опишем пролетта“, е отличен с Национален знак за качество по програма eTwinning. Тя е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

            В началото на всяка нова учебна година Националното звено за координация оценява всички проекти, кандидатствали за признанието Национален знак за качество.

            В проекта „С багри и слова да опишем пролетта“ троянските ученици си партнираха с ученици от НУ „Св. Софроний Врачански“, гр. Враца и ПГПЧЕ, гр. Плевен. В продължение на няколко месеца малките творци описваха пролетта с думи и цветове, като създадоха гатанки, съчинения, стихотворения и рисунки, които са публикувани в крайния продукт по проекта – електронна книга. 

[ Прочети още... ]

Международен eTwinning проект с участие на ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Троян

вторник 06 юни 2017 - 12:26:07

IMG 3058

Ученици от втори и трети клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Троян, участваха в международния eTwinning проект „Chare and Dance: Never be Sad“. В продължение на няколко месеца, те си партнираха с ученици от Гърция и Италия. Същността на проекта, чийто автор е ELENI MPAKALMPASI, Гърция, се изразява в това, участниците в него да проучат традиционните начини, по които празнуват хората във всяка страна, да научат за традиционната музика, костюми, танци. Всеки от партньорите публикува  видео с инструкции за свои традиционни танци, за да могат останалите да ги разучат. На 30 май 2017 г., участниците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, представиха гръцкия танц Хасапико и танца Тарантела пред учители, родители и приятели на концерт на фолклорна група „Пъстра китка“.[ Прочети още... ]

Завършване на I б клас

понеделник 05 юни 2017 - 11:28:00

Img 8851Img 8841

На 31.05.2017 г., учениците от І „б“ клас показаха на своите родители и близки, колко много са научили през първата учебна година. Първокласниците рецитираха любими стихове, пяха песни, решаваха кръстословици и верижки. Зайко Многознайко задаваше на учениците логически и забавни задачи. Артистите представиха приказките: „Най-скъпоценният плод“ и „Слънцето и Книгата“. Поздрав към всички беше хорото „Боряно, Борянке“, изпълнено от участниците в групата по Народни танци, създадена по  проекта „Твоят час“ на МОН. Първокласниците получиха своите удостоверения за завършен първи клас.

            Родителите бяха подготвили вкусни изненади и пъстра книжка за подарък.

            Пожелахме си „Весела ваканция“, а наесен с нови сили, отново да се върнем в клас, но вече второкласници.[ Прочети още... ]

Категории новини