За нас


Празник на буквите в I а клас

вторник 04 април 2017 - 19:45:17

 Dsc 0022Dsc 0003

         С много радост и мъничко тъга, малките ученици от 1“а“ клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, се разделиха със своето първо букварче. След шестмесечно старание и много труд, децата изучиха буквите и се превърнаха в грамотни малки знайковци.

         За да покажат какво са научили пред своите родители, учители и гости, най-малките ученици представиха програма от песни, стихове и  гатанки, решаваха сложни задачи, драматизираха приказки  и накрая получиха заслужени аплодисменти. Най-специален момент беше срещата на децата с първата читанка.   

         За своето трудолюбие, всички деца получиха свидетелства за грамотност, а учителките Любка Самичкова и Терзиева им   пожелаха книгата винаги да бъде техен добър другар.

         Празничната вечер завърши с вкусна почерпка и подаръци от родителите.    

 [ Прочети още... ]

Празник на буквите в I б клас

четвъртък 30 март 2017 - 08:17:00

Img 8080Img 8087

На 23. 03. 2017 г. от 17,30 часа в Актовата зала на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, учениците от І „б“ клас, с класен ръководител г-жа Радка Колева, показаха пред своите родители и близки, че вече са грамотни. Те рецитираха стихове за буквите и за техните създатели, светите братя Кирил и Методий. Решаваха кръстословица, показаха, че са овладели правописни умения, чрез решаване на задачи доказаха, че са отлични математици. Първокласниците прочетоха народни мъдрости – пословици и поговорки, които Хитър Петър им раздаде от своята торбичка. Успяха да отгатнат и гатанките, които Червената шапчица беше донесла в своята кошничка. Първокласниците пяха и танцуваха. На сцената се представиха и талантливи актьори в ролите от приказките „ Три сестрички“ и „Дядо и ряпа“ – съвременен вариант. Гостите на празника останаха очаровани и от фолклорния момент – хорото „Боряно, Борянке“, изпълнено от малките танцьори, които изучават народни танци по проект „Твоят час“ на МОН.

             Всеки първокласник получи Грамота „Вече съм грамотен“ и подарък от кошничката на Червената шапчица – книжка. Родителите изненадаха малките ученици с вкусна почерпка. Всички ученици, родители и гости бяха радостни и доволни от минутите, прекарани заедно.[ Прочети още... ]

Клуб по гражданско образование

сряда 01 февруари 2017 - 07:28:00

IMG 1273

От 2016/2017 учебна година в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” се провежда обучение по модул  „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади” по учебен предмет: Гражданско образование с преподавател Радиана Бояджиева.

Чрез обучението се надграждат и разширяват основните знания и умения, предвидени в обучението по Гражданско образование в начален етап на основното образование. Създават се условия за овладяване на знания и формиране и развиване на умения и компетентности по Гражданско образование, които са нужни за осъществяването на всяка гражданска инциатива. Учениците работят както самостоятелно, така и в екип за разработване на проекти и тяхното реализиране. В групата участват 8 ученици от 2 „б” клас. Малките граждани очакват с нетърпение всяко свое събиране. Само за три месеца, те имат вече реализирани много дейности и инициативи, около които успяват да обединят своите съученици и родители. [ Прочети още... ]

Празнични емоции с eTwinning

вторник 10 януари 2017 - 12:50:11

IMG 0700B71011f73

Много празнични емоции преживяха учениците от 2 „б” клас чрез новите си eTwinning проекти: „Christmas Greetings - Say it in your language!” и „Aspettando Natale – Waiting for Christmas”. Второкласниците отправиха поздрав на своите партньори, както на български, така и на английски език. По проект „В очакване на Коледа”, поздравиха останалите участници в проекта с изпълнение на „Зимна песен”. С рисунки и текст разказаха на партньорите си как у нас празнуваме Бъдни вечер и Коледа.

Учениците от 2 „б“ клас продължават работата си по проект Childish art forms”. Те вече се радват на красивите новогодишни картички, които им изпратиха техни връстници от Истанбул. А картичките, изработени от второкласниците, донесоха радост и усмивки на новите им приятели от Турция.

 B61150515

 [ Прочети още... ]

Коледни традиции и обичаи

четвъртък 15 декември 2016 - 08:54:50

IMG 20161206 125944

Час на класа – необикновен урок за коледните традиции и обичаи у нас и по света, с г-жа Венета Илиева – уредник в Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства ,Троян.

Учениците от 4 „А“ клас, поставени в различни ситуации, получиха интересна информация  за най-светлия семеен християнски празник – Рождество Христово.

Четвъртокласниците, по забавен начин,  си припомниха за българските обичаи на Коледа. Научиха кога за първи път се украсява елха у нас. Разбраха, че традициите са много разнообразни за отделните народи.

С желание изпълниха задачата, поставена в края на часа от г-жа Илиева: „Опишете как Вашето семейство празнува Рождество Христово.“

 [ Прочети още... ]

II б клас Класен ръководител Радиана Бояджиева

неделя 20 ноември 2016 - 17:14:00

        Учениците от 2 „б” клас продължават своето eTwinning приключение. Техният класен ръководител, Радиана Бояджиева, заедно с Daria Madej, начален учител от Полша, са автори на eTwinning проекта “Childish art forms”. По интересен и забавен начин, партньорите по проекта, ученици от Полша, България, Италия, Румъния, Словакия, Република Македония, Турция и Естония, ще обменят информация за своите страни, култура, сезонни промени, ще развият чуждоезиковите и дигиталните си умения.  ВИЖ

 [ Прочети още... ]

III a клас и IV а клас на екскурзия

неделя 23 октомври 2016 - 17:41:00

                        Една вълнуваща екскурзия         

 20161014 134621     DSCN6943

               Учениците от  3 "а" и 4 "а" клас, с класни ръководители г-жа Диана Янкова и г-жа Антоанета Шошкова, и със съдействието на г-жа Тонка Стоевска и г-жа Ветка Василкова, посетиха Детски научен център Музейко в гр. София. С помощта на Музейковците децата се превърнаха в изследователи, разбраха че могат да учат, докато играят. Направиха едно вълнуващо пътешествие във времето - от Древен Рим до Космоса. Погледнаха през очите на орела, влязоха в черупката на бръмбара, научиха  любопитни факти за някои растения. Чрез сетивните възприятия  / чуване, виждане, четене, пипане/, откриха интересни факти от заобикалящия свят. Интерактивни игри поставиха децата в центъра на събитията и им помогнаха да общуват с природата, цивилизацията и космоса. Със сръчните си ръце те измайсториха от подръчни материали различни форми,  и много се забавляваха.

DSCN6967

             Приключението продължи под земята - в пещерата Съева дупка. Тя е дълга  400 метра и носи името на двама братя, овчарчетата от близкото село - Съю и Сейо, които по време на османското робство се укривали в нея. Децата се разходиха из петте зали на пещерата. Екскурзоводът умело показваше един приказно сътворен свят от разнообразни по големина и форми сталактити, сталагмити и сталактони. Видяха заспалите в тъмното колонии от прилепи, развихриха въображението си и откриха слон, лъв, замък, ракета и много други причудливи форми. Тази пещера с право заслужава  името си "Подземната перла" сред пещерите в България.

14657636 1267654493272806 1685645929 N

            Един незабравим ден, който ще остане дълго в сърцата на малки и големи.

                                               Антоанета Шошкова

                                               Диана Янкова

 

 [ Прочети още... ]

II б клас Класен ръководител Радиана Бояджиева

събота 22 октомври 2016 - 21:55:00

2 A Kl

Учениците от 2 „б” клас се включиха в нов eTwinning проект – „Книгознайковци” Негови автори са Тонка Панайотова и Стефка Николаева. Проектът е насочен към споделяне на дейности, проведени през Националната седмица за насърчаване на четенето в България, 10-14.10.2016. Обхваща ученици от български училища на възраст 7-12 години. [ Прочети още... ]

II б клас Класен ръководител Радиана Бояджиева

петък 21 октомври 2016 - 20:32:00

IMG 9271 IMG 9313

Учениците от 2 „б” клас и техният класен ръководител, г-жа Радиана Бояджиева,  получиха e-Twinning  Етикет за качество за участието си в проекта  Come into the World of Fairy Tale през 2015/2016 учебна година.

 [ Прочети още... ]

II б клас- Класен ръководител Радиана Бояджиева

вторник 04 октомври 2016 - 08:59:00

В махала Баба Стана

 

3 4

В събота, 1 октомври, с ученици от 2 „б” клас и техните родители имахме едно незабравимо преживяване в красивата местност Баба Стана. По пътя към махалата, децата имаха урок сред природата за природата. Неусетно стигнахме до Параклиса, построен от Джон Бризби и всеки влезе да запали свещичка за здраве. След това разгледахме реставрираното старо училище. Беше разказана историята за възникването на махалата. Всички бяха впечатлени от запазените във възрожденски стил къщи.

            След това, по една тясна пътечка през гората, групата се отрави към мястото, където започна ха игрите, и разбира се, вкусно похапване. 

2 1[ Прочети още... ]

Категории новини