За нас


Учениците от трети „б“ клас – част от международен eTwinning проект

петък 02 февруари 2018 - 08:41:01

Img 4473

Учениците от трети „б“ клас започнаха работа по нов eTwinning проект - „My Earth is My Home“ /"Моята Земя е моят дом"/. В партньорство с ученици от Словакия, Румъния, Италия, Албания, Полша, Испания, Турция, Словения, третокласниците ще реализират дейности, свързани с рециклирането. Освен екологичните си знания и умения, учениците ще развият и повишат своите дигитални, както и уменията си за общуване на английски език. [ Прочети още... ]

Посещение в дома за стари хора в Добродан

сряда 22 ноември 2017 - 09:35:42

IMG 4880IMG 4885

Ученици от трети „б“ клас посетиха Дома за стари хора в с. Добродан и подариха усмивки с подготвения от тях празничен поздрав – стихотворения, драматизации, народни хора.

IMG 4862[ Прочети още... ]

IV a клас - Класен ръководител Диана Янкова

понеделник 30 октомври 2017 - 07:45:47

Img 2710 20171026 768x517Img 2707 20171026 1210x642

Ученици от IV "а" клас, с класен ръководител г-жа Диана Янкова  бяха гости на двадесет и петото заседание на Общински съвет – Троян. Със съдействието на г-н Николай Тодоров, председател на Общински съвет и Училищното настоятелство, четвъртокласниците от клуб по Гражданско образование се запознаха с отговорностите, които имат общинските съветници и кмета. Чрез наблюдението учениците получиха знания за основните институции в държавата, политическата и обществена среда. Те направиха първа стъпка при подготовката и изграждането на тяхната бъдеща роля като информирани и  отговорни граждани.[ Прочети още... ]

Национална награда

сряда 11 октомври 2017 - 08:50:00

IMG 4327

Проектът на учениците от 3 „б“ клас и техният класен ръководител г-жа Радиана Бояджиева, „С багри и слова да опишем пролетта“, е отличен с Национален знак за качество по програма eTwinning. Тя е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

            В началото на всяка нова учебна година Националното звено за координация оценява всички проекти, кандидатствали за признанието Национален знак за качество.

            В проекта „С багри и слова да опишем пролетта“ троянските ученици си партнираха с ученици от НУ „Св. Софроний Врачански“, гр. Враца и ПГПЧЕ, гр. Плевен. В продължение на няколко месеца малките творци описваха пролетта с думи и цветове, като създадоха гатанки, съчинения, стихотворения и рисунки, които са публикувани в крайния продукт по проекта – електронна книга. 

[ Прочети още... ]

Международен eTwinning проект с участие на ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Троян

вторник 06 юни 2017 - 12:26:07

IMG 3058

Ученици от втори и трети клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Троян, участваха в международния eTwinning проект „Chare and Dance: Never be Sad“. В продължение на няколко месеца, те си партнираха с ученици от Гърция и Италия. Същността на проекта, чийто автор е ELENI MPAKALMPASI, Гърция, се изразява в това, участниците в него да проучат традиционните начини, по които празнуват хората във всяка страна, да научат за традиционната музика, костюми, танци. Всеки от партньорите публикува  видео с инструкции за свои традиционни танци, за да могат останалите да ги разучат. На 30 май 2017 г., участниците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, представиха гръцкия танц Хасапико и танца Тарантела пред учители, родители и приятели на концерт на фолклорна група „Пъстра китка“.[ Прочети още... ]

Завършване на I б клас

понеделник 05 юни 2017 - 11:28:00

Img 8851Img 8841

На 31.05.2017 г., учениците от І „б“ клас показаха на своите родители и близки, колко много са научили през първата учебна година. Първокласниците рецитираха любими стихове, пяха песни, решаваха кръстословици и верижки. Зайко Многознайко задаваше на учениците логически и забавни задачи. Артистите представиха приказките: „Най-скъпоценният плод“ и „Слънцето и Книгата“. Поздрав към всички беше хорото „Боряно, Борянке“, изпълнено от участниците в групата по Народни танци, създадена по  проекта „Твоят час“ на МОН. Първокласниците получиха своите удостоверения за завършен първи клас.

            Родителите бяха подготвили вкусни изненади и пъстра книжка за подарък.

            Пожелахме си „Весела ваканция“, а наесен с нови сили, отново да се върнем в клас, но вече второкласници.[ Прочети още... ]

Весела ваканция

петък 02 юни 2017 - 12:48:00

Img 0310Img 0312

Успешно завърши още една учебна година, изпълнена с много труд, нови знания и забавления. Последния учебен ден учениците от трети клас отпразнуваха заедно. На кратко тържество всяка паралелка поздрави останалите с подготвени лични творби, песни, танци, стихотворения, драматизации.

            Класните ръководители г-жа Янкова, г-жа Зъзрева и г-жа Семерджиева бяха подготвили изненада - грамоти на ученици за отличен успех и старание през учебната година.

Img 0314

             Всички с радост извикаха "Весела ваканция!"[ Прочети още... ]

II б клас на Зелено училище

понеделник 29 май 2017 - 12:04:53

Моето първо Зелено училище

IMG 2895IMG 2794

            Със съучениците ми бяхме на Зелено училище. То беше в хотел „Марагидик“ в гр. Априлци.

            В деня, когато пристигнахме, Никола Великов имаше рожден ден. Той го отпразнува заедно с нас. Имаше вкусна торта, бонбони, сок и сладкиши. Имаше и балони. Ние бяхме му подготвили подарък. Той се изненада и много се зарадва, когато го видя. В хотела има много хубава детска площадка и ние прекарахме доста от времето си на нея. Вечерта малко трудно заспахме. Вълнувахме се, защото за пръв път сме без своите родители, а и си е вълнуващо – все пак това е първото ни Зелено училище! Сутринта правихме физзарядка. Не знаехме какво означава, но Ели и госпожата ни обясниха. След като закусихме, отидохме на разходка. Мислехме си, че само ще се разхождаме, но госпожата ни направи едно бързо изпитваме за природата сред природата. Но ние се справихме отлично. Когато се прибрахме, поиграхме на площадката, обядвахме и отидохме в стаите да си почиваме. Но вместо това, си играхме на шпиони. Беше много забавно. И отново на площадката – едни играха футбол, други федербал, а трети на люлките. Даже и госпожата се люля. След вечерята проведохме „Вечер на талантите“. Ние с Дария бяхме организатори и водещи. Бяхме доста изморени и този път бързо заспахме. През нощта беше валяло, но когато се събудихме, слънцето весело напичаше. Закусихме и – на площадката. И така, дойде време да стягаме багажите, защото трябваше да си тръгваме. Когато се качихме в автобуса, госпожата ни попита дали ни е харесало. Ние отговорихме, че беше чудесно, но за кратко време.

            Първото ни Зелено училище беше наистина много забавно и интересно. С голямо нетърпение очаквам следващото!

           

                                                                    Магдалена Пежгорска, 2 „б“ клас

            IMG 2867[ Прочети още... ]

Пролетни и творчески емоции с eTwinning проект

петък 19 май 2017 - 11:00:00

DSCF2817

Учениците от 2 „б“ клас, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Троян, в партньорство с ученици от български училища, преживяха много пролетни и творчески емоции, реализирайки проект „С багри и слова да опишем пролетта“. Общият краен продукт е електронна книга, в която са включени продуктите от дейностите ни.

 Електронната книга може да разгледате тук:  http://en.calameo.com/read/0048105763fa5f641a010[ Прочети още... ]

22 април- Ден на Земята

четвъртък 27 април 2017 - 11:33:03

18136617 1906097072960156 907974434 N18109792 1906096979626832 2015021995 N

На 21 април учениците от III клас ЦОУД представиха свои проекти и кратка информация за най-важните дейности, които всеки един от нас заедно със своето семейство може всекидневно да прави, за да допринесем за запазването на нашата планета Земя. Предварително децата от двете сборни групи проучиха и подбраха информация, която представиха под формата на проекти. Съответно групата от  III „а“ и  III „в“ клас изготвиха карти с информация за изчезващите животински видове, вписани в Червената книга на България, а III „б“ и  III „в“ клас изготвиха проекти по темата „Аз съм дърво с история“, като събраха и представиха информация за редки и вековни дървета у нас.

Сформираха се групи от ученици, изработили най-добрите проекти, които посещаваха всеки клас, запознаваха децата с дейностите за опазване на планетата ни и представяха проектите си, като оставяха подготвени постери.

С всички събрани материали изготвиха табло в коридора за да привлекат вниманието на децата към проблемите на Земята, богатствата на родната природа и нуждата да я познаваме и пазим.[ Прочети още... ]

Категории новини