Новини


Тема с продължение: Благотворителният проект „Мартенички с кауза“ с успешен финал

сряда 07 март 2018 - 08:48:34

Img 1677

Проектът „Мартенички с кауза“, реализиран от ученици, учители и родители от НУ „Св. св. Кирил и Методий“, Троян, приключи успешно. Изработените 1000 мартенички бяха закупени от много троянски фирми и физически лица. Събраната сума, 2 500 лв., беше връчена на д-р Пенко Бамбов - Управител на МБАЛ Троян, от група ученици, включваща представители от всички паралелки в училището. На срещата присъстваха д-р Антоанета Панджарова, завеждащ Детско отделение, главната сестра на болницата, старшата сестра на Детско отделение и директорът на НУ „Св. св. Кирил и Методий“.

         Предоставените средства ще бъдат изразходени за закупуване на инхалатори, ЕКГ апарат за деца и апарат за кардио-пулмонална ресусцитация.

         Двете институции благодарят на фирмите и физическите лица за партньорството по проекта.

 [ Прочети още... ]

Благотворителност чрез рециклиране

понеделник 05 март 2018 - 16:07:00

Fotojet 1Fotojet 3

Учениците от трети „б“ клас, „Св. Св. Кирил и Методий“, инициираха благотворителност с пластмасови капачки. Към идеята на третокласниците, която е една от дейностите им по международния eTwinning проект „My Earth is My Home“ /“Моята Земя е моят дом“/, се присъединиха много ученици от училището, както и хотел „Троян Плаза“, магазин „Лайф“ и Виенска сладкарница „Славея“. Така, чрез рециклиране, ще бъде реализирана една благотворителна инициатива. Със средствата, получени от предаването на капачките, ще бъде закупен инхалатор за Детско отделение на МБАЛ Троян Д-р Георги Стоев – Шварц.

 Fotojet 2

 [ Прочети още... ]

Героите на България

петък 02 март 2018 - 17:43:21

Dsc00082Dsc00083

В навечерието на Националния празник на България, Трети март, децата от Целодневна подготвителна група, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с учители г-жа Бисерка Станчева и г-жа Елена Маринова, представиха пред своите родители и гости емоционално тържество, посветено на героите на България. Бъдещите първокласници развълнуваха присъстващите със своите изпълнения. Те пяха и рецитираха. Разказаха наученото за Левски и Ботев. На сцената оживя и Райна Княгиня с ушития от нея байрак.[ Прочети още... ]

Учениците от НУ ”Св. Св. Кирил и Методий” с инициативи за Световния ден на розовата фланелка

четвъртък 01 март 2018 - 08:41:00

 IMG 628128579840 10210758401183190 1608400088 O

На 28 февруари 2018 г. децата и учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Троян, подкрепени от своите учители, отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище, известен още като „Ден на розовата фланелка“  Pink Shirt Day.

Учениците от трети и четвърти клас изрязаха от картон розови тениски. Разпределени в екипи, те посетиха децата от Подготвителната група и учениците от първи и втори клас. Представиха им идеята за отбелязването на този ден. След това подариха на малките си приятели картонените тениски, на които те написаха своите послания срещу тормоза, с уточнението, че не само на днешния ден, а всеки ден в училище трябва да бъде без тормоз. Учениците от ЦОУД – 4 „а“ и 4 „б“ класове подготвиха табло и раздадоха изработени от тях стикери с надпис „Не на тормоза в училище“.

            По идея на училищната Комисия за противодействие на агресията и тормоза и защита на детето, учениците от всяка паралелка пуснаха в небето розови балони.

 IMG 6292IMG 0380

 [ Прочети още... ]

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

сряда 28 февруари 2018 - 10:52:00

ВИЖ ТУК

ПО ЗАПОВЕД НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРОЯН ДНИТЕ 1 И 2 МАРТ 2018 ГОДИНА  СА ОБЯВЕНИ ЗА НЕУЧЕБНИ ДНИ. УЧЕНИЦИТЕ СА НА УЧИЛИЩЕ НА 6 МАРТ.[ Прочети още... ]

Работна среща по проект „My Earth is My Home“

неделя 25 февруари 2018 - 21:09:00

Img 6157Img 6163

Във връзка с реализиране на международния eTwinning проект „My Earth is My Home“, учениците от 3 „б“ клас проведоха работна среща с г-жа Таня Рогачева, Главен експерт „Екология“ в Община Троян. Третокласниците представиха реализираните до момента дейности по проекта, което силно впечатли г-жа Рогачева. От нея те научиха нови неща, свързани с рециклирането.[ Прочети още... ]

Благотворителна инициатива

петък 23 февруари 2018 - 11:06:25

Img 6233Img 6249

Ученици, учители и родители от НУ „Св. св. Кирил и Методий“, Троян, започнаха реализиране на училищния проект „Мартенички с кауза“. Идеята е да се съберат средства за закупуване на инхалатори за детско отделение на МБАЛ Троян д-р Георги Стоев – Шварц. По време на организираните в училището работилници всеки ден се изработват и опаковат красиви мартенички. Инициативата е подкрепена от няколко троянски фирми, които приеха предложенията за партньорство от учениците и се съгласиха да закупят изработени от участниците в проекта красиви творения.

 [ Прочети още... ]

Помним те, Апостоле!

вторник 20 февруари 2018 - 12:37:00

 Img 6192

            Левски не може да бъде забравен.

            И тази година учениците и учителите от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха 145 години от гибелта на великия българин и отдадоха своята почит чрез участие в училищни и общоградски дейности.

            Представителна група ученици от трети и четвърти клас, водени от г-н Марио Коларов, се включиха в традиционния поход „По стъпките на Левски“.

            Учениците от 4 „а“ клас с класен ръководител г-жа Добринка Семерджиева, присъстваха на Панихида за йеродякон Игнатий в църквата „Света Параскева – Петка“.

            Ученици от 2 „а“ и 2 „б“ класове, с класни ръководители г-жа Любка Самичкова и г-жа Радка Колева, представиха пред всички ученици в училището емоционално тържество в стихове и проза и съпътстваща мултимедийна презентация за Апостола.

            Беше проведено станалото вече традиционно за училището състезание „Лъвски скок“. Директорът на училището г-н Борис Йовчев връчи грамоти на победителите в него.

            Учениците от 4 „а“ и 4 „б“ класове поднесоха венец на признателност на паметната плоча пред хана на Васил Спасов.

 Img 6242Img 6230[ Прочети още... ]

Учениците от трети „б“ клас – част от международен eTwinning проект

петък 02 февруари 2018 - 08:41:00

Img 4473

Учениците от трети „б“ клас започнаха работа по нов eTwinning проект - „My Earth is My Home“ /"Моята Земя е моят дом"/. В партньорство с ученици от Словакия, Румъния, Италия, Албания, Полша, Испания, Турция, Словения, третокласниците ще реализират дейности, свързани с рециклирането. Освен екологичните си знания и умения, учениците ще развият и повишат своите дигитални, както и уменията си за общуване на английски език. [ Прочети още... ]

Открито занятие в ЦОУД

четвъртък 01 февруари 2018 - 12:42:23

Img 5921Img 5922

На 25 януари се проведе открито занятие в Целодневна организация на учебния ден – четвърти клас. Учителите и Директорът на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, г-н Борис Йовчев, наблюдаваха Самоподготовка по математика. Четвъртокласниците от групата, с преподавател г-жа Тонка Стоевска, се подготвяха на тема „Лице на правоъгълник“. Занятието и последвалото обсъждане за възможностите на Целодневното обучение в начален етап за пълноценна самоподготовка на учениците, е част от вътрешно-методическата квалификация на учителите[ Прочети още... ]

Категории новини