Новини


Тържествено закриване на учебната 2020/2021 година и изпращане на четвъртокласниците

четвъртък 24 юни 2021 - 20:51:00

Img 6649Img 6651

С посрещане знамето на училището, на 23 юни 2021 г., започна тържествената церемония по изпращането на поредния випуск четвъртокласници в НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Троян и закриване на учебната година. След това беше извършено предаване на училищното знаме и смяна на знаменната група.

Img 6652Img 6657

Директорът на училището, г-н Борис Йовчев приветства всички четвъртокласници. След това връчи награди на единадесет от тях за отличен успех и цялостно представяне през началния етап на основната образователна степен. Това са учениците, които не един и два пъти през изминалите четири години, даваха повод на своите учители да се гордеят с тях.

Img 6660Img 6665

Усмивки, сълзи от радост и тъга завладя четвъртокласниците  през последния им ден в любимото училище. Не по-малко развълнувани бяха техните първи учители – г-жа Антоанета Шошкова и г-жа Дора Немска, които се обърнаха с топли и мили думи към своите пораснали ученици.

Мария Кукенска от 4 „а“ клас развълнува всички със своето обръщение:

Уважаеми господин Директор, скъпи учители, мили приятели и гости,

Неусетно изминаха четирите години от времето, когато прекрачихме прага на нашето първо училище „Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“. И вече завършваме началния етап на нашето образование. От мънички първолачета се превърнахме в знаещи и можещи, отворени към света момичета и момчета.

Мили приятели - четвъртокласници,

Спомените ни показват колко пъти тръпнехме пред дъската, треперехме пред контролните работи! Споделяхме радости и тревоги! Спорехме, карахме се, но и бяхме добри приятели!

А днес сме горди и щастливи от преодолените трудности!

Запазете в сърцата си всички хубави спомени и радостни мигове, изживени през тези четири години. Бъдете упорити и амбициозни, следвайте мечтите си. Бъдете добри и честни към своите приятели! Никога не забравяйте, че човек се учи докато е жив. Вярвайте в себе си! Нека науката бъде съществена част от вашия живот. Преодолявайте с усмивка трудностите по своя път. Следвайте сърцето си и станете истински достойни хора!

Скъпи учители,

Вие, всеки ден, ни водехте по трудните пътеки на знанието, Вие ни напътствахте с усмивка, показахте ни, че за да успееш, трябва да се бориш, за да помъдрееш, трябва да не се страхуваш да грешиш.

Няма да забравим и щастливите мигове от екскурзиите, излетите, коледните партита и Училище сред природата.

           Бъдете всe така духовни будители, които подкрепят своите малки ученици! Продължавайте с много любов да разгаряте огъня на знанието и любознателността в сърцата на възпитаниците си, за да станат те достойни личности на България.

Днес, на раздяла, осъзнаваме, че сме получили най-големия дар –  Вашето внимание, загриженост и обич.

Всеки от нас ще скъта в сърцето си мили спомени за първия си учител, за първото си училище.

Обичаме Ви и никога няма да Ви забравим!“

Празничният поздрав към всички ученици беше подготвен от третокласници с класни ръководители г-жа Мариела Терзиева, г-жа Марияна Зъзрева и г-жа Диана Янкова.

В края на тържеството, под звуците на националния химн, беше свалено знамето на Република  България и изпратено знамето на училището.

За четвъртокласниците удари последният звънец в НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а всички останали ще се съберат отново в училищния двор на 15 септември.

 Img 6671

 [ Прочети още... ]

Екскурзия до град Ловеч

сряда 23 юни 2021 - 22:33:56

Viber   2021 06 17 14 12 32

На 17 юни учениците от трети клас участваха във вълнуващо преживяване – организирано посещение на забележителностите в родния край. Преклониха се пред подвига на Васил Левски в Къкринското ханче, а от музея в гр. Ловеч научиха за нова информация за революционната му дейност. Впечатлени бяха във виртуалния Музей на водата - единствения в Европа виртуален атракцион, посветен на водата.

            След това с интерес обходиха останките от античната крепост Состра и заедно със своите учители Терзиева, Георгиева, Зъзрева, Янкова и Атанасова се прибраха натрупали впечатления и емоции.[ Прочети още... ]

Първи клас в музея

сряда 16 юни 2021 - 11:28:58

Viber   2021 06 15 19 35 45 2

На 15.06. 2021 г. първокласниците от НУ „Свети Свети Кирил и Методий“ посетиха градския музей. Госпожа Венета Илиева с интересна беседа поведе малките ученици из залите. Достъпно и интересно разказа за миналото на града, дюкяните и развитието на занаятите.

                Голям интерес предизвикаха стаите, в които старите троянци са отглеждали своите деца – кухнята и спалнята. Момчетата се впечатлиха от оръжията изложени на витрините.

                В залата наблюдавахме филм за развитието на грънчарството в родния ни град. Начина на изработване и украсяване на глинени съдове и типичната троянска шарка.

               Viber   2021 06 15 19 36 36 1[ Прочети още... ]

Първи клас в библиотеката

сряда 16 юни 2021 - 11:20:17

 5

На 14.06. / понеделник/ първокласниците посетиха градската библиотека. Запознаха се с двата отдела - заемна и читалня. Научиха от библиотекарката, как става заемането на книги за четене вкъщи. Видяха „паспортите“ на книгите. Разгледаха и прочетоха любопитни факти от енциклопедии за животни. Запознаха се с двата тома на Червената книга на България. Научиха за инициативите на библиотеката: Дни на талантите и интересите и дни на четенето през месец юли в детската библиотека – всеки вторник и четвъртък от 14.00 часа.

                Първокласниците бяха впечатлени от хилядите книги в заемната част на библиотеката. Научиха, че книгите се подреждат по фамилията на техния автор. Получиха брошура с важна информация за таксите и услугите , които библиотеката предлага на читателите.

Viber   2021 06 15 19 38 03Viber   2021 06 15 19 38 20[ Прочети още... ]

Обява за търг

понеделник 07 юни 2021 - 16:45:00

 Обявление - ВИЖ ТУК

 Правила за участие в търг - ВИЖ ТУК[ Прочети още... ]

Напред! Науката е слънце...

понеделник 24 май 2021 - 12:18:00

За сто и първи път в столетното ни училище, носещо имената на светите братя Кирил и Методий, прозвуча химна на Панайот Пипков, по стихове на Стоян Михайловски, изпълнен от сборна формация с участието на ученици от всички класове.

Img 6542 Img 6546

Празничният 24 май в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” започна с тържествено изнасяне знамето на Република България и знамето на училището.

Гости на тържеството бяха г-жа Розалина Русенова – заместник-кмет на Община Троян, г-н Петър Петров - Председател на Обществения съвет, членове на училищното настоятелство, учители и родители. Г-жа Русенова прочете поздравителен адрес за празника от г-жа Донка Михайлова - Кмет на Община Троян. Г-н Петров също поздрави всички с днешния празник - 24 май.

Поздрав към всички присъстващи имаше и от Директора на училището, г-н Борис Йовчев, който по традиция награди с грамота и книга ученици от всички класове за отличен успех и издигане престижа на училището. Деница Христова от 4 “а” клас  подари на Директора изработена от нея икона на Кирил и Методий и развълнува всички със своите думи “...За мен беше чест да уча в НУ Св. Св. Кирил и Методий...”

Img 6555Viber   2021 05 24 13 03 58

На празнично украсената сцена се изявиха ученици от Подготвителната група и всички класове, които изпълниха стихове и песни за празника, танцуваха. Сценарият за тържеството беше подготвен от г-жа Мариела Терзиева, г-жа Марияна Зъзрева и г-жа Диана Янкова, а честването му беше реализирано, благодарение на съвместните усилия на всички, работещи в училището.

Празникът завърши с изнасяне на знамената.                

 Img 6538Img 6535[ Прочети още... ]

Награда от конкурс за рисунка

неделя 02 май 2021 - 14:42:37

Img 6373

Сиана Миленова Златекова от 2 “б” клас е класирана на второ място в конкурса за рисунка на тема “С Ботев в сърцето”, посветен на патронния празник на НУ “Христо Ботев”.[ Прочети още... ]

Проект „Нашата диря в летописа на училището“

сряда 28 април 2021 - 10:57:29

Цветната градинка в училищния двор – създадохме я с много любов, ние учениците от 2 „б“ и 4 „а“ клас при НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ . Всяка пространство има свой дух, своя собствена красота. Затова почистихме площта и засадихме пролетни цветя: зюмбюли, лалета, нарциси, мускари, минзухари – удивителни творения на природата, които от стари времена даряват красота и излъчват спокойствие. Когато човек ги погледне, то веднага настроението му се подобрява.

Стъпка по стъпка планирахме нашите дейности: избрахме видовете пролетни

цветя , които да засадим; помислихме й за тяхното разположение  върху площта; с помощта на родителите закупихме посадъчен материал; разкопахме почвата и я наторихме; сформирахме екипи, носещи имената на пролетните цветя и засадихме луковичките.

С радост проследяваме изникването и развитието на растенията. Цветята изискват непрестанни грижи – с удоволствие почистваме от плевели градинката, разрохкваме почвата, поливаме, окопаваме. Вълнуваме се, когато цветята разцъфтяват и с наслада вдъхваме тяхното ухание. Нашата градинка се превърна в цветен килим.

Всички сме щастливи и доволни от постигнатия резултат. Удовлетворени сме й от това, че ще оставим своя диря в летописа на училището ни, което е на 100 години.

Благодарни сме на нашите партньори, които ни оказаха съдействие: г-н

Борис Йовчев, Директор на нашето училище; г-жа Елеонора Тотева - Директор на БКС, Троян; инж. Милко Станчев, директор на Държавно горско стопанство, Троян;

Родителите ни; класните ръководители г-жа Радиана Бояджиева и г-жа Антоанета Шошкова.

 

 

                                                                           Деница Маринова, 4“а“ клас

                                                                           Деница Николова, 4“а“ клас

                                                                          Християна Венкова, 4“а“ клас

 

https://read.bookcreator.com/3zxNPjWlnVPTv9B1U3JNP2NaciG3/q6TuI5UQSYOlp8ZHHJ-zaQ

 [ Прочети още... ]

"Остави всичко и чети!"

сряда 14 април 2021 - 18:27:00

Dear Day 2021 06 06

3 "в" клас се включи в инициативата "Остави всичко и чети".  В този ден всеки е поканен да отдели няколко минути да почете на спокойствие - в училище, у дома, в библиотеката.

 Img 20210414 091643 1  [ Прочети още... ]

Заповед за обучение в електронна среда

петък 19 март 2021 - 16:19:00

ВИЖ ТУК[ Прочети още... ]

Категории новини