Новини


Покана

четвъртък 28 ноември 2019 - 12:24:00

Към всички, които обичат децата и носят коледния благотворителен дух в сърцата си!

 

ПОКАНА

 Img 9588

НУ „Свети Свети Кирил и Методий“

Ви кани да посетите „Коледния базар“,

който ще се проведе на 12.12.2019 г. от 18,00 ч.

в сградата на училището.

         В тази предколедна вечер ще споделите заедно с нас коледното си настроение, ще се полюбувате на училищната коледна украса и ще се порадвате на нашите умения и изобретателност.

На станалия вече традиционен благотворителен базар, ще усетите коледния дух, който кара очите на всеки да се пълнят от умиление. Родители и деца, излъчващи доброта и сътворяващи коледна магия, ще предлагат сурвакници, сувенири, домашни курабии, дъхави сладкиши по бабини и мамини рецепти и много други интересни изделия, сътворени от техните сръчни ръце.

Коледният базар се организира от Сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство”, Обществен съвет, учителите, служителите и учениците от нашето училище.

Събитието има както емоционална, така и благотворителна цел. Средствата събрани на базара ще се използват за мотивиране на талантливи ученици при техните участия в различни конкурси и състезания, във връзка със 100 годишния юбилей на училището.

 [ Прочети още... ]

Конкурс

вторник 12 ноември 2019 - 07:40:00

Конкурс на тема "Моят училищен живот" - ВИЖ ТУК[ Прочети още... ]

"Пеем за България"

неделя 10 ноември 2019 - 19:05:58

Img 2730

Под това мото беше реализиран Фестивал на патриотичната песен, който е една от дейностите, посветени на 100 годишнината на нашето училище.

Партньори на Фестивала са НЧ „Наука – 1870 г.“ и преподаватели по музика от всички училища в Община Троян. Участниците – изпълнители от всички троянски училища, читалищни формации и групи към Център за подкрепа за личностно развитие, впечатлиха публиката в препълнения салон със своите изпълнения. На финала всички участници се качиха на сцената и заедно изпълниха песента “Де е България”. След това Директорът на НУ “Св. Св. Кирил и Методий” – г-н Борис Йовчев награди всички художествени ръководители с книга и грамота.[ Прочети още... ]

Един различен учебен час

четвъртък 07 ноември 2019 - 21:20:10

 Img 2626Img 2643

Днес учениците от 1 “б” клас на НУ “Св. Св. Кирил и Методий” имаха един различен учебен час. На гости им беше Марина Димитрова, бивш възпитаник на училището. За първокласниците беше интересно да се запознаят с автора на дъгата и усмихнатото слънце, които вече няколко години красят стената в класната им стая. След като им разказа за себе си и отговори на въпросите, Марина поведе новите си приятели в едно емоционално творческо приключение и заедно нарисуваха усмихнати лица с интересни косички. В края на срещата първокласниците подариха на своята гостенка красиви картички, нарисувани от тях.

  [ Прочети още... ]

Конкурс за изграждане на 3D макет на училищната сграда

сряда 06 ноември 2019 - 20:25:00

Във връзка със 100 годишния юбилей на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ беше обявен конкурс на тема „Изграждане на 3D макет на училищната сграда“. Проектите, които са съвместна работа на дете и родител, бяха оценявани от жури в състав: инж. Пенко Терзиев, Елеонора Тотева – Директор на Общинско предприятие „Комунални услуги – Троян“ и г-н Борис Йовчев – Директор на училището.

            Победителите бяха наградени от Директора на училището с Грамота и 3D пъзели. Ето и техните имена:

Първа награда:Img 2600

Деница Христова Маринова   III „а“ клас

Себастияна Красимирова Мичева III „а“ клас

Втора награда:

Милена Атанасова Минкова II „в“ клас

Християн Христов Топалски III „а“ клас

Мартин Борисов Димитров II „в“ клас

Диана Радостинова Тинева II „в“ клас

Стефани Тони Йорданова IV „а“ клас

Трета награда:

Лора Любомирова Даневска II „б“ клас

Виктория Николаева Пенчева III „а“ класImg 2604

Елора Дамянова Дамянова II „а“ клас

Александър Николаев Николов III „б“клас

Павлета Сурай Ахмед IV „б“ клас

Виктория Петкова Петкова II „а“ клас

Поощрителна награда:

Марио Красимиров Марков IV „б“ клас

Даниел Галенов Христов II „б“ клас

Img 2654[ Прочети още... ]

Поклон, будители народни!

вторник 05 ноември 2019 - 14:06:00

Img 2589

И тази година Първи ноември – Деня на народните будители, беше отбелязан в НУ “Св. Св. Кирил и Методий”. В Актова зала на училището ученици от 2 „б“ и 3 „а“ класове, подготвени от учителите г-жа Марияна Зъзрева, г-жа Антоанета Шошкова и г-н Николай Стойчев, представиха със съпътстваща мултимедийна презентация музикално поетичен спектакъл, посветен на делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията.

В края на тържеството Директорът на училището, г-н Борис Йовчев, награди участниците в конкурса за изработване на 3D макет на училищната сграда. Победителите получиха грамоти и 3D пъзели.

 [ Прочети още... ]

Екскурзия до град Габрово

вторник 05 ноември 2019 - 05:57:55

 Img 5561Img 5567

           На 28 октомври 2019 година четвъртокласниците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, заедно със своите учители, посетиха град Габрово. В музея на образованието наблюдаваха развитието на писмеността от древността до наши дни. Пренесоха се в периода на българското Възраждане. Видяха автентично килийно и светско училище. Впечатлиха се от начина, по който учениците са пишели; научавали са уроците си, а непослушните са били наказвани.

               В планетариума, посещението в „Звездната зала“ , привлече вниманието на учениците с необикновената си красота. По неповторим начин те научиха за Слънчевата система, за най-ярките съзвездия и звезди на небосклона и легендите свързани с тях.

               За занаятите характерни за Габровско, четвъртокласниците научиха от посещението си в

АЕК „Етъра“. Тук те не само наблюдаваха изработването на предмети за бита, но и успяха да си купят такива за спомен. Опитаха от вкусните гевреци и питки. Забавляваха се на детските люлки, дървени каручки и местата за отдих. Доволни и малко изморени се прибраха вкъщи.

              Img 5575Img 5576[ Прочети още... ]

Покана

понеделник 04 ноември 2019 - 20:51:00

Ръководството и Педагогическият колегиум

при НУ „Св. Св. Кирил и Методий“най – учтиво Ви  канят

на Фестивал на патриотичната песен „Пеем за България“

 07.11.2019 г. /четвъртък/ от 18:00 ч.

в НЧ „Наука – 1870г.“[ Прочети още... ]

Ден на отворените врати

понеделник 21 октомври 2019 - 19:56:58

Dsc04362Dsc04492Dsc04502

          Поредният Ден на отворените врати отново събра деца и родители, за да се забавляват заедно в слънчевата октомврийска събота. Атрактивен гост на празника беше клоунът Бобчо.

След емоционалното откриване на празника, Директорът на училището г-н Борис Йовчев отправи своя поздрав към всички участници.

Учителите бяха организирали пет станции: „Веселите букви“, „Царството на математиката“, „100 години училище“, „Изкуства“ и „Забавни игри“. Екипите от дете и родител имаха възможност да посетят отделните станции, където за участието си получиха печат и бонбон.

Dsc04375Dsc04381

Денят на отворените врати завърши с раздаване на грамота и значка на всеки участник, след което деца, родители и учители се хванаха на пъстрото есенно хоро.

          Днешният Ден на отворените врати ще остане задълго в съзнанието на всички с усмивките на лицата и с интересните и забавни дейности.

Dsc04424Dsc04510[ Прочети още... ]

Тържествено откриване на юбилейната учебна година

понеделник 16 септември 2019 - 16:07:00

   Dsc04309Dsc04263

     “100 години училище” - под това мото започва и ще премине 2019/2020 учебна година в НУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

Точно преди 100 години, макар и само с шест класни стаи, училищната сграда посреща своите първи ученици. През своята едновековна история тя е достроявана няколко пъти, за да придобие сегашния си вид, а училището търпи промени в статута и името си. През 1991 г. по предложение на учителския колектив и решение на Общински съвет - Троян, е възстановено първоначалното му име - “Св. Св. Кирил и Методий”.

В първия учебен ден на 2019/2020 учебна година за стотен път училищният двор на НУ „Свети Свети Кирил и Методий“ е изпълнен с развълнувани деца и ученици, учители, родители и гости.

Тържествената церемонията за откриване на новата учебна година започна с внасяне на знамето на училището и изслушване на националния химн.

Ставрофорен свещеноиконом Марин Божков отслужи водосвет за успех и благополучие.

        Поздравителни адреси бяха получени от г-жа Ваня Събчева – областен управител на Ловеч и народния представител г-н Иван Миховски.

         Приветствия за първия учебен ден поднесoха г-жа Донка Михайлова - кмет на Община Троян, която сподели, че е емоционално свързана с училището, защото е учила в него, а баща й е един от неговите директори и г-н Николай Тодоров – Председател на Училищното настоятелство.

         Директорът на училището, г-н Борис Йовчев, също поднесе своя поздрав към всички деца, ученици, учители, родители, гости.

         Ученици от четвърти клас, подготвени от учителите Радка Колева, Петя Колева, Силвия Кацарова и Мариела Терзева, отправиха тържествен и емоционален поздрав към всички със своите изпълнения – стихове, песни, българско хоро. Дете от Подготвителната група и първокласници споделиха своите първи трепети и вълнени с изпълнените от тях стихотворения и песен.

         Всички ученици бяха развълнувани – от новото начало, от срещата с приятелите и учителите. Но най-нетърпеливи бяха най-малките. Децата от Подготвителна група, водени от своите учители - г-жа Бисерка Станчева и г-жа Елена Маринова и първокласниците, заедно със своите първи учители, г-жа Румяна Йовчева, г-жа Христина Бочева, ж-га Радиана Бояджиева и г-н Марио Коларов, първи прекрачиха прага на училището.

         За всички ученици започва едно ново начало – изпълнено с много нови предизвикателства, знания, игри и приключения.

 Dsc04283Dsc04285

 

 [ Прочети още... ]

Категории новини