Новини


Съобщение

вторник 21 февруари 2023 - 09:17:23

По повод Европейския ден на логопедията на 06.03.2023 г. от 16 до 18 часа в логопедичния кабинет на НУ "Св.Св Кирил и Методий"- гр. Троян ще се проведе безплатна консултация с деца и родители от училище.[ Прочети още... ]

19 февруари – ден на преклонение пред подвига и саможертвата на Васил Левски

петък 17 февруари 2023 - 21:13:34

20232028

„150 години безсмъртие“ – под този надслов в навечерието на годишнината от гибелта на Апостола, учениците от „б“ клас с класен ръководител г-жа Марияна Зъзрева работиха по проект, който включваше четене и красиво изписване на известни  мисли на Левски и стихотворение, посветено на героя; работен лист с интересни задачи за изпълнение и подреждане на постери в класната стая. Първокласниците с голямо желание научиха и изпълниха  песента „Песен за Апостола“.

20242025[ Прочети още... ]

Почит към Апостола

петък 17 февруари 2023 - 21:08:00

551

Името на Васил Левски е било и ще бъде символ на безсмъртие и пример за родолюбие.
Учениците от 2 "а" клас изразиха почитта си към Апостола като  индивидуално решаваха разнообразни задачи от работен лист и в екипи рисуваха моменти от неговия живот и дело.[ Прочети още... ]

Коледа в училище

неделя 25 декември 2022 - 16:07:00

2027820281

С много ентусиазъм учениците от I"a", I"б" и II"a" клас изнесоха кратко коледно тържество пред всички наши ученици и показаха,че българските традиции,свързани с един от най- светлите християнски празници - Коледа са живи. Те представиха легендата за чудото на Рождество ,за древните ритуали и традиции,които българинът пази и до днес. Появиха се и добрите гости - коледари,които нарекоха с красиви слова за здраве и берекет. Накрая отдалеч пристигна и добрият белобрад старец,който децата очакваха с нетърпение..И на Коледа, като на Коледа,имаше много подаръци от сърце за всички послушни деца! Хо-хо-хо! Светли празници!

23123020283[ Прочети още... ]

Коледен празник в I б клас

петък 23 декември 2022 - 21:16:21

4848

В навечерието на Рождество Христово учениците от I„б“ клас представиха пред своите родители и гости Коледно тържество, на което всички заедно съпреживяха магията на настъпващия празник. Библейска сцена на Рождеството, грейнали детски личица, изпълнена с вълнение зала, усмихнати родители, весел детски смях на нетърпеливи да се изявят на сцената таланти, вълшебни коледни звуци и магичното усещане на празника. Такава беше атмосферата минути преди началото на коледното тържество. Зимата със сребърния си блясък, коледната елха, чудото на тихата и свята нощ в стихове ни представиха артистичните първокласници. Звънливите им гласчета огласяха залата с коледни песни. Показаха на сцената и завидни танцови умения. Пресъздавайки българските традиции, създадоха усещане на уют и топлина чрез подредената трапеза и огъня в огнището. Стопаните посрещнаха добрите гости коледари, които с песни и наричания за здраве и берекет благословиха дома. Децата получиха подаръци от своите родители и тържеството завърши с пожелания за весели празници, за здраве през новата година и още повече прекрасни моменти като този, които ни събират заедно.[ Прочети още... ]

Коледна приказка

четвъртък 22 декември 2022 - 16:12:53

22152216

Коледна приказка разказаха на своите родители и гости учениците от I „а“ клас. На своя празник, който се проведе в актовата зала 21 декември, те представиха драматизации, свързана с Рождество Христово и легендата за коледната елха. Показаха знания за българските обичаи, характерни за Бъдни вечер и Коледа. Припомниха на родителите ритуалите на трапезата, постните ястия, питката с паричка. На гости на семейството дойдоха коледарите със своите благопожелания. В концерта имаше и много песни и танци.

Госпожа Янкова и госпожа Мастравска бяха подготвили забавни игри и за децата, и за родителите. Общото забавление завърши с вкусна почерпка от домашно приготвени лакомства и подарък ваканционна книжка.

22172214[ Прочети още... ]

Коледен празник

четвъртък 22 декември 2022 - 15:00:26

21072108

На 19 декември в Актовата зала първокласниците посрещнаха Дядо Коледа. Заедно с него се забавляваха - играха забавни игри, пяха и танцуваха.

21102111[ Прочети още... ]

Магията на Коледа

петък 16 декември 2022 - 21:57:00

       604605

      Денят е 15.12.2022 г. – ден за Проектни, творчески дейности и занимания по интереси за второкласниците от НУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, с класни ръководители г-жа Антоанета Шошкова и г-жа Дора Немска, учители ЦОУД г-жа Тонка Стоевска и г-жа К. Радионова. Коледният дух бе завладял децата и те със старание и творчески хъс изработиха: автентични сурвакници, с които ще участват в училищния конкурс; картичка и играчка / по избор / , с които ще зарадват своите близки за Коледа; слушаха коледни художествени произведения.

     Интерес за тях предизвика инициативата „Музей в куфар“. Докоснаха се до коледните и новогодишни традиции и обичаи в родния край с помощта на г-жа Венета Илиева и г-жа Мария Минковска, служители в Музея на художествените занаяти и приложни изкуства. Слушаха внимателно информацията, представена чрез мултимедийна презентация. Ентусиазирано отговаряха на въпроси, пресъздадоха празничната коледната трапеза, пяха коледарски песни, изработиха коледна играчка от  орех.

      Ииии дългоочакваното  забавление – Коледното парти в ресторанта на хотел „Шато Монтан“ с аниматорите „Ани- Зани- Реани“. Весело настроение и емоция!

601606[ Прочети още... ]

Работилница за сурвачки

петък 16 декември 2022 - 14:03:00

415416

Учениците от „б“ клас с класен ръководител г-жа Марияна Зъзрева изработиха сурвачки и по стар български обичай украсиха дряновите клонки с разноцветни прежди, нанизаха пуканки, сушени плодове, червени чушки и паричка.

Децата се забавляваха и много старателно, отговорно и качествено работиха. Показаха естетически усет при украсяването като придадоха автентичния вид на сурвачките.

         По време на детската работилница звучаха коледни песнички, които създадоха много настроение и хубави емоции.

        С оригиналните сурвачки първокласниците  показаха своите творчески умения и талант.[ Прочети още... ]

Проектни дейности в трети клас - Коледа

сряда 14 декември 2022 - 21:13:00

1647016472

Учениците от третите класове проведоха часове по проектни дейности. Изработиха прекрасни автентични сурвакници и рисунки, с които ще участват в конкурс на училищно ниво. След това продължиха с оцветяване на гипсова фигурка на снежен човек, предоставени с любезното съдействие на родител на наша третокласничка. Денят завърши с коледно парти , на което имаше много смях,игри и веселие.

1647716479[ Прочети още... ]

Категории новини