Новини


В работилницата на Дядо Коледа

сряда 14 декември 2016 - 07:16:00

DSC01279DSC01291

Децата и учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече са в трепетно очакване на Коледа.

Днес, 13 декември, те се превърнаха в джуджета на Дядо Коледа и изработиха оригинални картички и играчки за елха. Сръчните ръчички направиха и красиви сурвачки от дрян, съобразени с българската традиция – със сушени сливи и  чушки, кравайчета, пуканки и вълнени конци.

По традиция жури на конкурса бяха ученици от НГПИ "Професор Венко Колев". Тази година г-жа Таня Димитрова, заедно с десетокласниците от специалността “Рекламна графика“, отличиха най-оригиналните и красиво изработени изделия. Те ще получат своите награди лично от Дядо Коледа на училищния празник.

DSC01324DSC01328[ Прочети още... ]

Добри педагогически практики във втори клас

сряда 14 декември 2016 - 07:14:52

 DSC01241 1

На 7 декември се проведе урок по математика на тема „Събиране и изваждане на двуцифрени числа” с ученици от 2 „б“ клас. Умело ръководени от своя преподавател, г-жа Радиана Бояджиева, второкласниците демонстрираха отлични математически знания и умения пред  гостите – Директора  г-н Борис Йовчев и учителите от училище. С помощта на електронния учебник и други интерактивни техники, учениците събираха и изваждаха устно и писмено, решаваха текстови задачи, показаха умения за работа в екип. Г-жа Бояджиева използва в урока и интердисциплинарни връзки с учебния предмет околен свят и придобитите знания в групата по Гражданско образование. [ Прочети още... ]

Коледен базар

петък 09 декември 2016 - 11:21:00

624 300 Koledna Trapeza Tradicii Osnovno Iastie Pujka Paj Obichai

   Училищното настоятелство, родителите на нашите ученици и Педагогическият колегиум Ви канят на традиционния Коледен базар, който ще се проведе на 15.12.2016 г. от 18,00 ч. в НУ „Св. св. Кирил и Методий”. Събраните средства ще се изразходват по решение на Училищното настоятелство.

 

 [ Прочети още... ]

Заповядайте в работилницата на Дядо Коледа

събота 03 декември 2016 - 17:16:00

 
C21aa09d15urn Jpg 300 300 Cc Dri Ts78a2fhav

     Заповядайте в работилницата на Дядо Коледа, където ще  помогнете на  джуджетата  и ще създадете сияйна коледна украса – играчки за елхата у  дома или класната стая, красиви картички  и сурвачки, съобразени с българската традиция!

      Може да се запишете до 12.12.2016 г. при класните ръководители.

 

      Очакваме Ви на 13  декември от 13.30  часа.[ Прочети още... ]

Призови места

сряда 30 ноември 2016 - 07:34:00

      IMG 0516

    Призови места за четвъртокласници  от НУ "Св. св. Кирил и Методий" на състезанието по Математика - "Климентови дни", организирано от СУ "Св.Климент Охридски ", гр. Троян. Ученичките развиват математическите си способности по проект "Твоят час" на МОН и са подготвени от своите учители г-жа Антоанета Шошкова и г-жа Дора Немска.[ Прочети още... ]

Открит урок по математика в IV б клас

неделя 27 ноември 2016 - 20:51:00

     IMG 0407

    Открит урок по математика на тема „Събиране и изваждане на многоцифрени числа” наблюдаваха Директорът г-н Борис Йовчев и учителите от НУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Троян. Учениците от 4 „б” клас, подготвени отлично от своя преподавател г-жа Дора Немска, показаха отлични математически компетентности. Четвъртокласниците решаваха различни видове задачи, работиха по групи. Чрез някои от задачите беше осъществена и междупредметна връзка с Човекът и обществото -  учениците откриваха дължините на реки и имена на градове в България.

 [ Прочети още... ]

Ден на християнското семейство

петък 25 ноември 2016 - 22:06:00

     Img 0372Img 0367

     Участниците в СИП Религия, с преподавател г-жа Добринка Семерджиева, празнуваха заедно със своите родители Деня на християнското семейство. Със съпътстваща мултимедия, те припомниха историята на празника
Въведение Богородично, който е свързан с онази история от живота на Богородица, когато тригодишна е предадена на Бога в храма. Изпълниха прекрасни стихове за родителите и семейството. Представиха драматизации на приказката „Добрите стопани” на Асен Разцветников и „Притча за лъвчето”. Поздрав за всички беше песента „Молитва” по стихове на Иван Вазов. Ученици и родители се сформираха в екипи и конструираха от разбъркани думи петата Божия заповед „Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.”.  На празника беше и отец Марин Божков, който поздрави присъстващите със светлия християнски празник и подчерта, че НУ „Св. св. Кирил и Методий” е единственото в община Троян, в което се изучава СИП Религия.

Img 0390Img 0394[ Прочети още... ]

Есенен карнавал

петък 25 ноември 2016 - 10:13:00

Есенна забава в НУ „Св. св. Кирил и Методий”

        На 17.11.2016 г. учениците от I „а” и I „б” клас на НУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Троян,  имаха незабравимо преживяване. Те участваха в организирания от учителите в ЦОУД Мариела Терзиева и Силвия Кацарова есенен карнавал. Първолаците се забавляваха с отборни игри, гатанки, песни и танци на есенна тематика. А за финал имаше вкусни награди за всички умници.

P61117 151049

P61117 161947

      „Есенна забава” организираха и учителите ЦОУД при НУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Троян, г-жа Лора Стоименова, г-жа Тонка Стоевска и г-н Марио Коларов. Учениците от ІІІ и ІV клас се бяха костюмирали като горски животни, есенни плодове, зеленчуци и цветя. Организаторите бяха подготвили много интересни и забавни игри. Участниците получиха награди и богата почерпка.

Img 7808Img 7811

     В „Есенната забава” участие взеха и ученици от Националната гимназия по приложни изкуства „Проф. Венко Колев”, гр. Троян – бивши възпитаници на  нашето училище. Те изрисуваха лицата на участниците със специални пастели. Това повиши настроението на всички, за което сърдечно им благодарим.[ Прочети още... ]

Екскурзия II клас

неделя 20 ноември 2016 - 18:36:00

Учениците от втори клас на екскурзия до с. Къкрина и гр. Ловеч

12

            В средата на м. ноември 2016 г., учениците от втори клас, заедно със своите учители г-жа Румяна Йовчева, г-жа Радиана Бояджиева, г-жа Христина Бочева, г-жа Снежана Мичева и г-жа Мариела Терзиева, реализираха екскурзия с учебна цел до с. Къкрина и гр. Ловеч.

            В музей „Къкринско ханче“ второкласниците видяха мястото, където е бил заловен Левски и научиха как е се е случило това.

            В град Ловеч беше посетен музей „Васил Левски“. Там учениците разгледаха експозицията, която отразява дейността на Апостола и борбите на българския народ за национално освобождение. Второкласниците бяха силно впечатлени от личните вещи на Левски - сабя, кама, малка печатница, фалшиви турски печати, квитанции. Интерес у тях предизвика и восъчната фигура на Апостола, както и оригиналният портрет на Левски от 1870 г.

            Едни незабравим ден за ученици и учители, в който всички се докоснаха до личността на великия българин Васил Левски, изживяха мигове на национална гордост и родолюбие.

            [ Прочети още... ]

Празник на християнското семейство

събота 19 ноември 2016 - 18:29:00

DSC09509

Малките възпитаници от ЦРПГ и децата от СИП „Религия“ заедно си припомниха с какво е свързан празника 21 ноември, защо се нарича Въведение Богородично и празник на християнското семейство. Мотото на съвместната среща беше: За  добро сме на този свят. Добре да живеем и да не забравяме своя род. И в най-голям гняв – да се опомним и зло да не правим“[ Прочети още... ]

Категории новини