Новини


В памет на Апостола

събота 18 февруари 2017 - 13:15:54

 IMG 1336

В Актовата зала на НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, пред учениците от всички паралелки, беше представено много емоционално тържество в стихове и проза и съпътстваща мултимедийна презентация за живота и делото на Апостола. В него участваха ученици от 2 „а” и 2 „в“ класове, подготвени от своите класни ръководители г-жа Румяна Йовчева и г-жа Христина Бочева и със съдействието на г-н Марио Коларов. Директорът на училището, г-н Борис Йовчев, награди отличените в конкурсите за лична творба – стихотворение и рисунка, за проучвателска дейност, постер или проект „В памет на героите, загинали за свободата на България”. Наградени бяха и победителите от трети и четвърти клас в проведеното традиционно състезание „Лъвски скок”.

 [ Прочети още... ]

Училищен конкурс

петък 03 февруари 2017 - 08:54:00

 

 

ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО

 

УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК

 

                             

ОБЯВЯВА СЛЕДНИТЕ КОНКУРСИ:

 

 

 

  1. ЛИЧНА ТВОРБА (СТИХОТВОРЕНИЕ, РАЗКАЗ)   - „В ПАМЕТ НА ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ“

 

  1. ОТ РАЗКАЗ ИЛИ СТИХОТВОРЕНИЕ - ИЛЮСТРАЦИЯ  В  ПАМЕТ НА ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ“

 

  1. ИЗДИРВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ - „КАКВО ОЩЕ НЕ ЗНАЕМ ЗА ГЕРОИТЕ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО?“

 

  1. МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ, БРОШУРА ИЛИ ТАБЛО НА ТЕМА - „В ПАМЕТ НА ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ“

 

 

За най- добрите – НАГРАДИ!

Отличените ще бъдат представени на училищните тържества!

 

 

 

 

СРОК ЗА ПРЕДАВАНЕ: ДО 15.02. 2017 г.[ Прочети още... ]

Наша гордост

петък 03 февруари 2017 - 08:52:03

16467227 10207712092990630 816014151 N

Третокласникът Мирослав Гечев спечели грамота и получи награда таблет за активно участие в Националната кампания "Читателска щафета 5: Патилански приключения".

 [ Прочети още... ]

И още грамоти и награди на наши ученици

четвъртък 22 декември 2016 - 20:14:00

IMG 0886

Грамоти и награди завоюваха наши ученици в организирания от Община Троян и ОбКБППМН конкурс за коледна картичка.  [ Прочети още... ]

Дядо Коледа пристигна в НУ „Св. Св. Кирил и Методий”

четвъртък 22 декември 2016 - 20:10:00

 

IMG 0814IMG 0819

Много коледно настроение донесе на децата и учениците от нашето училище  тържеството с участието на ученици от 3 „б” и 4 „а” класове, подготвени от г-жа Мариана Зъзрева и г-жа Антоанета Шошкова.

Третокласниците представиха традицията на Бъдни вечер: подреждането на трапезата с постни ястия, плодове, мед, ядки, чесън, жито, лук и т.н., питата с паричка, запалването на Бъдника, като обясниха значението и символиката им. Четвътокласниците допълниха празничното настроение със стихове за Коледа и изпълнение на пиано. Представиха и коледните символи.

            В края на празника, децата имаха скъп гост – Дядо Коледа. Той раздаде награди на победителите в конкурсите за коледна картичка, играчка и сурвачка. Участниците във вокалната група изпълниха коледни песни, а танцьорите от „Пъстра китка” поздравиха добрия старец с изпълнение на право хоро. Всяко дете от училището получи от Дядо Коледа подарък - шоколад.

           IMG 0796 IMG 0824

 [ Прочети още... ]

Престижна награда от литературен конкурс

сряда 21 декември 2016 - 19:54:00

IMG 0760

Ученичка от 4 „а” клас завоюва второ място в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден – 2016”, който се организира от Министерство на образованието и науката и Национален дворец на културата. Стихотворението  „Коледа е, стават чудеса” е поредно доказателство за безспорен литературен талант.

КОЛЕДА Е, СТАВАТ ЧУДЕСА

 

Нощ е в нашата гора.

Гледай, как вали снега!

Зайчето се развълнува,

че снежинките танцуват.

 

Кума Лиса пък унила

под дървото се е свила.

Баба Меца поспаланка

я улисва чудна дрямка.

 

Всички се събират вънка.

Зайко под носа си мрънка:

„Няма я елата вече.

Днес дърварят я отсече.

И какво ще правим ний сега

като няма коледна елха?”

 

Вълчо каза им тогаз:

„Нека викнем с пълен глас -

Дядо Коледа, ела при нас,

донеси усмивки в този час!”

 

Изведнъж видя се светлина.

Долетя добрият старец с шейна.

И в нашата снежна гора,

подарък ни донесе - елха.

 

И обляна в светлина

грее чудната елха!

Цялата гора ехти –

идват коледните дни!

 

 [ Прочети още... ]

Призови места на Коледно математическо състезание

сряда 21 декември 2016 - 07:24:00

IMG 0756

 

На проведеното на 10.12 Коледно математическо състезание, призовите места бяха завоювани от ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Победителите от четвърти клас развиват своите математически компетенции в часове по проект „Твоят час“, с ръководители г-жа Антоанета Шошкова и г-жа Дора Немска.

 

 [ Прочети още... ]

Коледен базар

събота 17 декември 2016 - 13:26:00

Dsc01418Dsc01394

За поредна година беше реализиран проект „Коледен базар” от „Сдружение с нестопанска цел” Училищно настоятелство” и служителите при НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Троян.

Щандовете на базара бяха посетени от много гости: родители, ученици, граждани. Зад масите на всички випуски имаше представители на родителската общност. На тях бяха подредени коледни сувенири, картички, коледни украшения, сурвакници, курабийки, сладкиши, коледни погачи, кейкове, торти и други интересни изделия, сътворени от сръчните ръце на ученици, майки и баби.

След приключване на базара, събраните средства бяха преброени С протокол, подписан от родителите, в присъствието на Председателя на Училищното настоятелство Николай Тодоров, бяха предадени на касиера на настоятелството Ива Пейникова – Миховска.

Събраната сума от  Коледния базар, 2412,32 лв., ще се изразходва по решение на общото събрание на родителите, за: поощряване и награждаване на изявени ученици в различни области на науката и изкуствата, спечелили призови места на училищни, общински, регионални, международни и национални конкурси, състезания и олимпиади, през учебната 2016 / 2017 г.

 

 [ Прочети още... ]

В работилницата на Дядо Коледа

сряда 14 декември 2016 - 07:16:00

DSC01279DSC01291

Децата и учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече са в трепетно очакване на Коледа.

Днес, 13 декември, те се превърнаха в джуджета на Дядо Коледа и изработиха оригинални картички и играчки за елха. Сръчните ръчички направиха и красиви сурвачки от дрян, съобразени с българската традиция – със сушени сливи и  чушки, кравайчета, пуканки и вълнени конци.

По традиция жури на конкурса бяха ученици от НГПИ "Професор Венко Колев". Тази година г-жа Таня Димитрова, заедно с десетокласниците от специалността “Рекламна графика“, отличиха най-оригиналните и красиво изработени изделия. Те ще получат своите награди лично от Дядо Коледа на училищния празник.

DSC01324DSC01328[ Прочети още... ]

Добри педагогически практики във втори клас

сряда 14 декември 2016 - 07:14:52

 DSC01241 1

На 7 декември се проведе урок по математика на тема „Събиране и изваждане на двуцифрени числа” с ученици от 2 „б“ клас. Умело ръководени от своя преподавател, г-жа Радиана Бояджиева, второкласниците демонстрираха отлични математически знания и умения пред  гостите – Директора  г-н Борис Йовчев и учителите от училище. С помощта на електронния учебник и други интерактивни техники, учениците събираха и изваждаха устно и писмено, решаваха текстови задачи, показаха умения за работа в екип. Г-жа Бояджиева използва в урока и интердисциплинарни връзки с учебния предмет околен свят и придобитите знания в групата по Гражданско образование. [ Прочети още... ]

Категории новини