Напред! Науката е слънце...

понеделник 24 май 2021 - 12:18:00

За сто и първи път в столетното ни училище, носещо имената на светите братя Кирил и Методий, прозвуча химна на Панайот Пипков, по стихове на Стоян Михайловски, изпълнен от сборна формация с участието на ученици от всички класове.

Img 6542 Img 6546

Празничният 24 май в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” започна с тържествено изнасяне знамето на Република България и знамето на училището.

Гости на тържеството бяха г-жа Розалина Русенова – заместник-кмет на Община Троян, г-н Петър Петров - Председател на Обществения съвет, членове на училищното настоятелство, учители и родители. Г-жа Русенова прочете поздравителен адрес за празника от г-жа Донка Михайлова - Кмет на Община Троян. Г-н Петров също поздрави всички с днешния празник - 24 май.

Поздрав към всички присъстващи имаше и от Директора на училището, г-н Борис Йовчев, който по традиция награди с грамота и книга ученици от всички класове за отличен успех и издигане престижа на училището. Деница Христова от 4 “а” клас  подари на Директора изработена от нея икона на Кирил и Методий и развълнува всички със своите думи “...За мен беше чест да уча в НУ Св. Св. Кирил и Методий...”

Img 6555Viber   2021 05 24 13 03 58

На празнично украсената сцена се изявиха ученици от Подготвителната група и всички класове, които изпълниха стихове и песни за празника, танцуваха. Сценарият за тържеството беше подготвен от г-жа Мариела Терзиева, г-жа Марияна Зъзрева и г-жа Диана Янкова, а честването му беше реализирано, благодарение на съвместните усилия на всички, работещи в училището.

Празникът завърши с изнасяне на знамената.                

 Img 6538Img 6535