Открит урок във II в клас

понеделник 20 януари 2020 - 18:25:40

        Img 3198

  На 15 януари 2020 г. с учениците от 2 “в” клас, с класен ръкводител г-жа Диана Янкова, се проведе открит урок по Избираема учебна дейност /ИУЧ/ Български език и литература на тема “Съществителни имена”. Присъстваха Директорът на НУ “Св. Св. Кирил и Методий”, г-н Борис Йовчев и учители от училището. Второкласниците работиха както самостоятелно, така и в екип и показаха отлични знания, умения и отношения, свързани с езиковите компетентности. Използваните разнообразни интерактивни техники и похвати мотивираха учениците към активно и пълноценно участие по време на урока.[ Прочети още... ]

Да съхраним традициите

сряда 25 декември 2019 - 10:50:11

           Img 3108Img 3104

В последният учебен ден на 2019 г. на сцената в Актовата зала на училището беше пресъздаден празникът Бъдни вечер. Коледари наричаха за здраве и берекет. Стихове и коледни песни допълниха празничното настроение. Изпълнителите – ученици от 2 “в”, 3 “б”, 4 “а” и 4 “б” класове, бяха подготвени от учителите Дияна Янкова, Дора Немска и Радка Колева. А джуджето на Дядо Коледа зарадва всички деца ученици с подарък, изпратен от добрия старец - шоколадов Дядо Коледа. В края на празника Директорът на училището, г-н Борис Йовчев, награди победителите в конкурса “Моят училищен живот”.

Img 3095Img 3119[ Прочети още... ]

Нашите победители от Коледното математическо състезание

петък 20 декември 2019 - 17:11:49

Dsc04687[ Прочети още... ]

Национална седмица на четенето

петък 20 декември 2019 - 17:04:00

Виж тук[ Прочети още... ]

Коледен базар

понеделник 16 декември 2019 - 13:26:12

Dsc04625Dsc04670

За поредна година в нашето училище успешно беше реализиран станалия вече традиционен коледен базар, който се организира от Сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство”, Обществен съвет, учителите, служителите и учениците.

Средствата, събрани на базара, ще се използват за мотивиране на талантливи ученици при техните участия в различни конкурси и състезания, във връзка със 100 годишния юбилей на училището.[ Прочети още... ]

Празник на семейството

събота 30 ноември 2019 - 17:05:57

43a7c554 Dac5 450e Aa9d 1159c07c51de

На семейството, на най-близките си и скъпи хора, посветиха своя празник учениците от първи “б” клас. Така деца и родители си подариха взаимно една незабравима вечер, посветена на Деня на християнското семейство. Първокласниците рецитираха най-хубавите стихове за мама и тате, за семейството, за родния дом, за баба и дядо. Имаше и много игри, както за децата, така и за родителите. Разделени в екипи, татковците мериха сили в играта „С хода на коня”. Майките пък имаха за задача да съставят здравословно обедно меню. А с играта „В магазина”, децата показаха, че не само умеят да “пазаруват”, но и да пресмятат вярно. „Приготвиха“ набързо и една „зеленчукова супа”.

     В края на празника всяко дете подари на своите родители картичка във формата на къща, в която беше нарисувало своето семейство.

 [ Прочети още... ]

Покана

четвъртък 28 ноември 2019 - 12:24:00

Към всички, които обичат децата и носят коледния благотворителен дух в сърцата си!

 

ПОКАНА

 Img 9588

НУ „Свети Свети Кирил и Методий“

Ви кани да посетите „Коледния базар“,

който ще се проведе на 12.12.2019 г. от 18,00 ч.

в сградата на училището.

         В тази предколедна вечер ще споделите заедно с нас коледното си настроение, ще се полюбувате на училищната коледна украса и ще се порадвате на нашите умения и изобретателност.

На станалия вече традиционен благотворителен базар, ще усетите коледния дух, който кара очите на всеки да се пълнят от умиление. Родители и деца, излъчващи доброта и сътворяващи коледна магия, ще предлагат сурвакници, сувенири, домашни курабии, дъхави сладкиши по бабини и мамини рецепти и много други интересни изделия, сътворени от техните сръчни ръце.

Коледният базар се организира от Сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство”, Обществен съвет, учителите, служителите и учениците от нашето училище.

Събитието има както емоционална, така и благотворителна цел. Средствата събрани на базара ще се използват за мотивиране на талантливи ученици при техните участия в различни конкурси и състезания, във връзка със 100 годишния юбилей на училището.

 [ Прочети още... ]

Конкурс

вторник 12 ноември 2019 - 07:40:00

Конкурс на тема "Моят училищен живот" - ВИЖ ТУК[ Прочети още... ]

"Пеем за България"

неделя 10 ноември 2019 - 19:05:58

Img 2730

Под това мото беше реализиран Фестивал на патриотичната песен, който е една от дейностите, посветени на 100 годишнината на нашето училище.

Партньори на Фестивала са НЧ „Наука – 1870 г.“ и преподаватели по музика от всички училища в Община Троян. Участниците – изпълнители от всички троянски училища, читалищни формации и групи към Център за подкрепа за личностно развитие, впечатлиха публиката в препълнения салон със своите изпълнения. На финала всички участници се качиха на сцената и заедно изпълниха песента “Де е България”. След това Директорът на НУ “Св. Св. Кирил и Методий” – г-н Борис Йовчев награди всички художествени ръководители с книга и грамота.[ Прочети още... ]

Един различен учебен час

четвъртък 07 ноември 2019 - 21:20:10

 Img 2626Img 2643

Днес учениците от 1 “б” клас на НУ “Св. Св. Кирил и Методий” имаха един различен учебен час. На гости им беше Марина Димитрова, бивш възпитаник на училището. За първокласниците беше интересно да се запознаят с автора на дъгата и усмихнатото слънце, които вече няколко години красят стената в класната им стая. След като им разказа за себе си и отговори на въпросите, Марина поведе новите си приятели в едно емоционално творческо приключение и заедно нарисуваха усмихнати лица с интересни косички. В края на срещата първокласниците подариха на своята гостенка красиви картички, нарисувани от тях.

  [ Прочети още... ]

Категории новини