НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ празнува

вторник 28 май 2019 - 11:50:00

Img 1054 Img 1030

В ранното празнично утро на 24 май 2019 г. деца, ученици, родители и гости изпълниха училищния двор в очакване на тържественото отбелязване на празника на училището. Присъстваха Председателят на Училищното настоятелство – г-н Николай Тодоров, председателят на Обществения съвет г-жа Елеонора Тотева, членове на настоятелството, бивши начални учители, родители, ученици, учители и граждани, съпричастни с историята на училището и случващото се в него.

Img 1041Img 1050

            Празникът започна с тържествено изнасяне знамето на НУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Приветствие от името на кмета на Община Троян поднесе г-н Ангел Ангелов – зам. Кмет на Общината. Присъстващите бяха поздравени и от г-н Николай Тодоров, който връчи грамота, плакет и подарък от името на Училищното настоятелство, Обществения съвет и Училището на г-жа Любка Самичкова за изявен педагогически професионализъм и постигнати високи резултати в работата с учениците. Г-жа Елеонора Тотева връчи Грамота и награда таблет на Емил Стилиянов Кънчев – ученик от 4 “б” клас – Първенец на випуск 2018/2019 за постигнати отлични резултати в учебната дейност и завоювани призови места в в общински и областни състезания и олимпиади. Грамота и награда книга получиха изявени ученици от всички паралелки.

            На празнично украсената сцена се изявиха ученици от Подготвителната група и всички класове, които изпълниха стихове и песни за празника, танцуваха. Сценарият за тържеството беше подготвен от Антоанета Шошкова и Любка Самичкова, а честването му се реализира, благодарение на съвместните усилия на всички, работещи в него.

След това всички, водени от иконата, се отправиха към площад „Възраждане” за участие в празничното общоградско шествие.

Img 1062Dsc04029