Хепънинг за Деня на планетата Земя

понеделник 23 април 2018 - 12:34:00

Img 0469

 

         Хепънинг, посветен на          Деня на планетата Земя, организиран от учителите Радиана Бояджиева, Мариела Терзиева, Силвия Кацарова, Бисерка Георгиева и Марио Коларов, събра ученици от различни класове на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Чрез рисунки и писмени послания, участниците в него искат да провокират и учениците, и възрастните, да помислят за бъдещето на планетата.

         Гост на празника беше младата троянска художничка Росица Миладинова, бивш възпитаник на училището. Тя сподели своята позиция, относно опазването на Земята, след което с удоволствие и възхищение наблюдаваше малките творци, които изразиха своите послания за Деня на Земята чрез своите рисунки на листи и на асфалт.

         Всеки участник имаше възможност да напише своето послание и на зелено листче с форма на листо и да го закачи на подготвено за целта дърво.

         В края на празника беше прочетено Отворено писмо от името на учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с призив към техните съграждани за опазване на природата и околната среда. „Защото планетата Земя е наш общ дом и всички ние – деца и възрастни, трябва да бъдем много разумни в своето поведение, за да я съхраним за бъдещите поколения.“, се казва в него. Копия от писмата са изпратени до Кмета на Община Троян, Общински съвет - Троян и медиите.

Fotojet Fotojet 2

Fotojet 3  Fotojet 4

Fotojet 6  Fotojet 5

Fotojet 1  Fotojet 7