Зелено училище - IV клас

петък 16 юни 2017 - 08:57:00

Sam 3444         Sam 3456

           В началото на месец юни, ученици от IV “а“ и IV “б“ класове, НУ “Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Троян, ръководени от г-жа Антоанета Шошкова, г-жа Дора Немска и г-жа Снежана Атанасова, посетиха комплекс “Беклемето“, хотел „Сима 2“ . За здравето на децата се грижеше медицински фелдшер Павлинета Калева.

          Времето през първия ден беше дъждовно, но това не помрачи настроението на учениците. След пристигането си в хотела, те се настаниха  бързо по стаите и започнаха игри с аниматорите Цветомир Таслаков и Захари Лазаров. Следваше вкусен обяд и отново, под умелото ръководство на аниматорите, учениците се впуснаха в интересни щафетни и ролеви игри - сглобяване на палатка, строене  на кули и други. Бяха запознати с планината и правилата за движение и пребиваване в нея. След вечерята следваха приготовления за дейностите китайска томбола, пижамено парти и, разбира се, дискотека. Учениците се забавляваха и денят завърши с приятни емоции.

         Следващият ден започна с прохладно, но ясно и слънчево  юнско утро, което обещаваше хубаво време и много приятни моменти сред природата. След закуска всички излязоха на чист въздух и взеха участие в  утринна гимнастика  на открито. Посрещнаха планинските водачи Илиян Камачаров и Захари Лазаров. Последва организиран поход из околността . Учениците се запознаха   с правилата за пребиваване в парк „Централен Балкан“.  Припомниха си географските пояси. Разгледаха  различни растения и говориха за животни, обитаващи района. Спряха се пред Карцовия бук, където ученичката Мартина Койнова  представи исторически сведения за него. Разходката продължи до „Трите жални извора“, за които планинският водач Илиян Камачаров  разказа легенди, свързани с Крали Марко, както и с върховете „Купена“  и „Амбарица“. Четвъртокласниците се освежиха на изворите, починаха си, наляха си студена планинска вода и след смях и закачки, се отправиха  обратно към хотела.

       Следобяд децата посетиха атракционен въжен парк „Сима“, спускаха се по алпийския тролей, катериха се по изкуствени катерачни стени. Паралелно с тези дейности,  част от тях се забавляваха  на поляната – федербал, скачане с въже, волейбол и волни  игри, в които всеки се включи, според интересите.

         Последва вечеря и образователна викторина, свързана с географски обекти. Тя беше изпълнена  с много награди и приятни емоции. След нея децата се отправиха за  приготовления, свързани с предстоящия  карнавал, който също внесе много настроение и приятни изживявания.  

        В последния ден учениците се насладиха отново на красотите на Балкана и прекараха времето във волни игри на чист въздух. Всеки ученик получи сертификат „Приятел на природата“. Снимаха се за спомен и  се сбогуваха с красивите гледки на природата.

   Sam 3507        Sam 3513