Училище сред природата - III клас

понеделник 12 юни 2017 - 12:51:00

На 5 юни 2017 г. започна голямото забавно приключение на третокласниците сред природата на Тетевенския балкан, ръководени от госпожите Янкова, Зъзрева, Семерджиева и Василкова. Рибарица ни заплени с красивата гледка, със свежия въздух, окъпана от пролетния дъжд. Гостоприемните домакини на парк-хотел „Света Екатерина“ любезно ни посрещнаха.

Img 0154Img 0131

Децата бързаха да оставят багажите си и да излязат навън да играят на голямата зелена поляна. Всеки намери своето забавление: игра на народна топка, футбол, федербал, скачане на въже или на детската площадка с пързалка, люлка, катерушка.

Дните бяха изпълнени със забавни и щафетни игри – скачане с чували, дърпане на въже; рисуване на природен пейзаж, разходки и поход  в близката околност.

Изненада за третокласниците беше презентацията на г-н Стоян Христов – Главен инспектор ПУ от „Национален парк Централен Балкан“. С голям интерес учениците слушаха за флората и фауната; научиха любопитни факти за работата на служителите от Парка и за защитените видове в него. Видяното събуди любопитството на децата и провокира много въпроси, на които бяха дадени изчерпателни отговори. Третокласниците получиха брошури и стикери, за  да обогатят знанията си с още интересни факти.

Img 025720170606 102336